Polepitev vozil

Za polepitev vozil uporabljamo najboljše folije vodilnih proizvajalcev

Uporabljamo folije najboljših, vodilnih proizvajalcev na svetu kot so Avery Dennison, Hexis, Orafol, 3M, MACtac in ostali. Nudimo vam širok izbor barv, gloss, matt folije, folije s posebnimi vzorci kot so brušeno jeklo, usnje, itd.

Kvalitetne folije za avto oz. avto nalepke so odločilnega pomena tako pri namestitvi kot kasnejši odstranitvi. Nekvalitetne avto nalepke vam lahko povzročijo škodo, saj pogosto njihovo lepilo razžre lak vašega vozila in jih je nemogoče odstraniti brez brušenja in ponovnega barvanja, kar posledično prinese zelo velik strošek.

Polepitev vozil je najučinkovitejši in najcenejši način oglaševanja vašega podjetja ali storitev.

Gre za storitev z visoko dodano vrednostjo in je primerna tako za velika podjetja kot za s.p.-je. Z njimi dosežete večjo prepoznavnost in posledično višjo prodajo. Ob naročilu vam nudimo brezplačno grafično oblikovanje s katerim poskrbimo, da bo vaše vozilo izstopalo iz množice ostalih.

Pošljite nam povpraševanje in zagotovili vam bomo celotno storitev od oblikovanja do končne montaže po zelo ugodni ceni! Vse kar potrebujete, dobite na enem mestu. Avto nalepke niso namenjene le oglaševanju, vendar tudi osvežitvi in popestritvi vašega vozila.

Kaj vam prinaša polepitev vozil?

 • več potencialnih kupcev
 • doseg, boljši vtis
 • izpostavljenost podjetja različnim ciljnim skupinam
 • neagresivno oglaševanje
 • mobilnost oglaševanja

in ne nazadnje tudi boljšo zaščito samega vozila.

Folija za avto po vašem okusu

Izdelamo lahko poljubne grafike kot so vzorci, črte, silhuette, … Le domišljija je naša meja. V kolikor bi želeli spremeniti barvo vozila ali le del njega, vam nudimo profesionalno oblačenje v folijo različnih barv in vzorcev. Kontaktirajte nas in si pridobite svojo ponudbo.

Smo vas prepričali?

Kontaktirajte nas ter pridobite brezplačno ponudbo za oblikovanje, tisk ter polepitev vašega vozila.

Namestitev folije na avto

V kolikor prejmete vašo grafiko zvito v roli preko pošte predlagamo, da jo razgrnete na ravno površino. Rahlo zapognite, kjer so zaradi pošiljanja nastale rahle gubice in jih tako poskušajte čimbolj zravnati.

 1. avto nalepkeV primeru, da boste folijo nalepili na zunanjo stran okna avtomobila ali direktno na lak je zelo pomembna čistoča. Zelo pomembno je, da površino tudi razmastite, zatorej pred namestitvijo folije uporabite za čiščenje Stelex/Ajax ali drugo primerno čistilo.

Folije za avto nikoli ne nameščajte direktno na soncu, pojdite v senco. Ravno tako je ni priporočljivo nameščati v kolikor je zunaj zares mrzlo. Pomagajte si tako, da poskusite najprej namestiti kakšno manjšo nalepko.

 1. Pri folijah, ki imajo večjo površino raje uporabite »mokro« lepljenje. POZOR: Mokra namestitev najbolje deluje pri grafikah v enem kosu, brez manjših delcev ali tekstov. Vodo natočite v flaško z razpršilom in pošpricajte površino. Odlepite prenosno folijo in nalepko ter pošpricajte tudi po lepljivem delu nalepke. Namestite nalepko na površino. Ker ste uporabili način lepljenja z vodo lahko avto nalepko poljubno premikate po površini, dokler niste zadovoljni s končno pozicijo. Vzemite gladilnik folije in podrgnite nalepko kar preko prenosne folije. Postopek drgnjenja boste morali ponoviti večkrat, da izpod nalepke spravite ven vso vodo. V kolikor je še kaj ostane pod nalepko, bo tudi ta ob poletni vročini izhlapela.
 1. Nalepke lahko namestite »na suho« oz. brez vode. Preprosto odlepite prenosno folijo in namestite lepljivi del na površino. Z gladilko podrgnite od enega konca do drugega ali od sredine proti robovom, da se izognete zračnim mehurčkom.
 1. Nekaj zračnih mehurčkov se vedno ujame pod nalepko. V kolikor bi jih želeli takoj odstraniti bi morali nalepko na mestu mehurčka predrti z iglo in z drgnjenjem odstraniti ujeti zrak ali pa jih pustiti in bodo sčasoma izginili kar sami. Gube lahko ravno tako odstranimo s pravilnimi gibi in fenom. Tako bodo vaše nalepke za avto brez napak.
 2. Še nekaj napotkov: Ne voskajte nalepk. Z voskanjem preko nalepk lahko pripomorete k temu, da le te hitreje zbledijo. Večina avto nalepk je obstojna več nekaj let, vendar ni pravega zagotovila, koliko bodo zares obstojne. Obstojnost je pogojena tako z vremenskimi razmerami kot mehanskimi poškodbami.

Odstranitev folije za avto

 1. Odstranitev folije s stekla

Navadno je odstranitev folije za avto s stekla zelo enostavna. Lahko uporabite ravno rezilo in vodo. Tudi rahlo segrevanje s fenom bo pripomoglo k lažji odstranitvi. V kolikor se odločite za segrevanje bodite zelo pozorni, saj lahko fen segreje zrak pihanja na zelo visoko temperaturo, katera poškoduje steklo ali lak vašega vozila. Pri odstranitvi z uporabo rezila, skušajte rob le tega spraviti pod nalepko in istočasno pošpricajte z vodo. Nalepka bi morala odstopiti skupaj z lepilom.

 1. Odstranitev folije z laka vozila

Pogosto odstranjevanje avto nalepk z vozila vzame več časa kot pa sama namestitev nalepk na vozilo. Počasi trgajte nalepko z vozila (da ne odstranite barve – to se zgodi zelo redko) in lepilo kasneje odstranite z odstranjevalcem lepila ali pa uporabite kar nitro. POZOR: Predno se lotite celotno vozilo čistiti z odstranjevalcem lepila, le tega prej testirajte.

Pri nas je najpogostejša metoda odstranjevanja folije za avto s segrevanjem. Če boste odstranjevali sami bodite pozorni na visoko temperaturo, ki lahko poškoduje lak. Ključ do uspešnega odstranjevanja pa je potrpljenje.

Kvalitetna folija za avto je za polepitev vozila odločilnega pomena!

Zgoraj smo opisali nekaj napotkov za namestitev in odstranitev folije oz. nalepk, vendar je potrebno poudariti tudi dejstvo kako zelo odločilnega pomena pri obeh postopkih je kvaliteta folije iz katere so narejene nalepke za avto.

Že pri sami namestitvi lahko pride do glavnih razlik med kvalitetno uporabljeno avto folijo od nekvalitetne – pri puščanju zračnih mehurčkov. Pri nalepkah iz kvalitetne avto folije bo namestitev zelo enostavna in rezultat bo neverjeten. S pravilno uporabo gladilke in drgnjenjem nalepke bo le ta brez mehurčkov, medtem, ko je to skoraj nemogoče pri uporabi nekvalitetne folije.

Podobno kot pri namestitvi je tudi pri odstranitvi nalepk. Nalepke, ki so narejene iz nekvalitetne folije pogosto poškodujejo lak vašega vozila, saj se dobesedno zažrejo vanj. Z vremenskimi razmerami oz. s soncem in vročino se škoda le še povečuje. Nalepke je skoraj nemogoče odstraniti, v kolikor pa jih odstranite bo v laku ostal njihov obris. V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da vozilo na poškodovanem delu pobrusite in znova pobarvate. Takšno škodo pogosto povzročijo nalepke, ki jih lahko za res majhen denar naročite preko spleta s tujine.

Pri uporabi kvalitetne folije nalepk, je odstranitev teh tudi po več letih zelo enostavna. Mi najraje uporabimo metodo s segrevanjem, kjer nalepke rahlo segrejmo in odlepimo s površine. V kolikor se vam zaradi vremenskih razmer še vedno pozna rahel obris, le tega rahlo spolirajte in vozilo bo kot novo.

Pri Ddesignu uporabljamo le najkvalitetnejše materiale in vam tako zagotovimo varno namestitev folije in nalepk z izjemnim videzom kot tudi kasnejšo enostavno odstranitev v primeru, da se za to odločite. Če se namestitve grafike, ki ste jo naročili pri nas lotite kar sami smo vam na voljo za vprašanja preko našega emaila ali telefona!

Nekaj slik opravljenih projektov