Nalepka otrok v avtu da ali ne?

Na to vprašanje je bilo odprtih že veliko debat, predvsem na temo varnosti. Večina voznikov je priznala, da nalepka otrok v avtu ne spremeni njihove vožnje, saj naj bi tako ali tako vozili po predpisih. Velik del jih je mnenja, da so takšne nalepke brez smisla oz. zgolj le modni dodatek sodobnih staršev. Pa je res tako?

Malo smo povprašali starše, ki imajo na svojem vozilu nalepko otrok v avtu, kaj bi odgovorili vsem ostalim voznikom, ki se jim to zdi brez pomena.

“Ko enkrat postaneš starš, ne nosiš odgovornosti le zase, temveč tudi za majhno, nebogljeno bitjece. Ves čas si v strahu kaj se z njim dogaja na zadnjih sedežih, zakaj kašlja, zakaj joka, ali ga kaj moti, ali sploh še diha? Zatorej vozimo malo bolj počasi, saj zraven spremljamo tudi dogajanje na zadnjih sedežih. Zatorej z nalepko OTROK V AVTU že vnaprej opozorimo vse nestrpne voznike, naj gredo mimo nas ali držijo dovolj veliko varnostno razdaljo. Res nas ne pomirja, če nam “tiščite za rit” in “blendate”, prav nasprotno, zaradi tega smo še bolj na trnih in v strahu za svoje najmlajše. Tudi vaše trobljenje ni od koristi, saj se naši otroci navadno že dovolj glasno derejo v vozilu. Vsi vaši agresivni znaki mi ne bodo preprečili varne vožnje, saj je moj glavni cilj pripeljati svojega otroka od točke A do B, kar najbolj varno kolikor je to le mogoče. Z nalepko otrok v avtu sporočam vam, ostalim voznikom, da me mirno obidete in spoštujete mojo varno vožnjo po predpisih.”

Zaključimo lahko, da je nalepka otrok v avtu kvečjemu koristna, tako za vse starše in otroke kot tudi vse ostale voznike. Vsi udeleženi v prometu so še dodatno opozorjeni, da se v vozilu prevaža otrok in temu primerno je njegov starš oz. voznik prilagodil svoj način vožnje. Pozivamo vas k strpnosti, saj je na naših ramenih ali bomo mi in vsi ostali domov prišli varno in s čisto vestjo.

Naročite si nalepko otrok v avtu po meri pri nas in pošljite povpraševanje!