ZGODOVINA NALEPK ZA AVTO

Koncept polepitve vozil je star že kar nekaj let, dlje kot si večina od vas misli. Oglasi na stranicah avtobusov, številke na dirkalnikih, telefonska številka vašega dostavljalca pic na skuterju, kolesu,… so prisotna oblika oglaševanja z nalepkami že kar nekaj časa. Torej, zakaj polepiti svoje vozilo?

Koncept oblačenja vozil v folijo se je v Evropi začel predvsem v taxi službah, kjer so vozila po odsluženju dali v prodajo rabljenih vozil. Vozila taxi služb so bila v zakonsko predpisani barvi – kar je včasih pomenilo tudi grozno svetlo bež barvo.  Zaradi barve so se ta vozila zares težko prodala, zatorej je bilo oblačenje vozil v folijo več kot odlična rešitev za taxi službe. V današnjem času pa so možnosti oblačenja v folijo zares presenetljive. Tehnologija na področju lepil in materialov je napredovala iz dneva v dan in se tako razvila v večmilijonsko industrijo. Se sprašujete, kaj je pritegnilo tudi najbogatejše zemljane k »wrappanju« svojega vozila in zakaj so izbrali avto nalepke pred permanentnim barvanjem?

PERSONALIZACIJA VOZILA Z AVTO NALEPKAMI

Najpomembnejši razlog za avtomobilske navdušence je seveda personalizacija in edinstvenost polepitve. S polepitvijo vozila mu določite svojo prepoznavnost, svoj pečat. Nalepke za avto so odlična izbira, saj je sprememba videza vozila enostavna, možnosti in učinki pa so skoraj neomejeni. Z avto nalepkami lahko dosežemo matt, gloss, kromirani, karbonski, celo kameleonski učinek. Svetovni proizvajalci folij kot so Avery Dennison, Hexis, 3M, Mactac in še nekateri drugi nam vsako leto predstavijo nov nabor posebnih učinkov folij za oblačenje vozila. Poleg neskončnih možnostih folij je prednost polepitve pred permanentnim lakiranjem tudi v ceni. Oblačenje vozila v folijo je v primerjavi z barvanjem veliko ugodnejše, poleg tega pa barvo brez težav lahko zamenjate takoj ko se jo naveličate. Nalepke nam omogočajo tudi personalizacijo luči in stekel – možnost zatemnitve luči in stekel, spremembe barve, itd.

PREDNOSTI NALEPK ZA AVTO

Seveda, da vam je všeč vaš Audi v wrapp vojaški različici, vendar ali ste, ko se odločite za prodajo prepričani, da bo všeč naslednjemu kupcu? Prava prednost avto nalepk in oblačenju vozila v folijo se pokaže šele pri prodaji vozila. Kvalitetne nalepke za avto so popolnoma varne, ne škodujejo barvi vašega vozila in ne povzročajo razpok ali luščenja ob strokovni odstranitvi.

Tudi z oglaševalskega vidika ponujajo nalepke za avto ogromno možnosti – neomejeno spreminjanje napisov, oglasov, barv v zelo kratkem času po ugodni ceni. Folija za oblačenje vozila ima obstojnost pod zunanjimi vplivi vse od 3 pa do 10 let. V kolikor primerjate strošek polepitve vozila za vaše podjetje, ki se začne že od 100€ dalje z oglasom na radiu ali jumbo panoju, kjer bo aktiven samo krajše časovno obdobje boste opazili razliko. Avto nalepke nudijo možnost dolgoročnega oglaševanja z minimalnim vložkom. Oglaševanje se začne vsakič ko se odpravite na cesto.