Tokrat smo imeli nekaj več dela!

Gregor je k nam prišel z željo po odstranitvi stare grafike z avtomobila in idejo za novo polepitev v stilu Renault Sport. Za polepitev vozila in odstranitev starih nalepk smo predvideli dobro uro dela, dokler nismo naleteli na težavo. Tokrat ste lahko priča temu, kakšno škodo lahko vašemu avtomobilu naredijo nekakovostne nalepke!

Kot lahko vidite na fotografijah so bile nalepke že močno razpokane in “zapečene” v lak avtomobila, kar je posledica sonca. Na začetku smo se lotili odstranjevanja kot ponavadi, gretje z industrijskim sušilnikom in ročno odstranjevanje, vendar neuspešno. Nato smo avto zapeljali v pralnico, v predelu nalepk namazali s posebnim čistilom in izpirali z vodo na 150 stopinjah.

Zgornji del nalepk je začel počasi odstopati, vendar je lepilo ostalo “zažrto” v lak. Lepilo smo skušali nežno odstraniti tudi z nitro razredčilom, a tudi to ni pomagalo. Po vsem skupaj nam ni ostalo drugega, kot to, da se lotimo poliranja vozila. Uporabili smo dve vrsti polirne paste, nekoliko bolj grobo in kremasto. Ko smo že mislili, da rešitve skoraj da ni se je pokazal rezultat. Lepilo starih nalepk smo uspeli odstraniti in avtomobil polepiti z novimi, kakovostnimi nalepkami.

Lastnik vozila, g. Gregor je bil nad končnim videzom zelo navdušen in zadovoljen z našo storitvijo.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, ne odlašajte in nam pišite!