Renault Sport je pravkar predstavil svojo značilno rumeno-zlato podobo novega dirkalnika med dogodkom v Melbournu, kar potrjuje nedavna poročila o njihovi končni podobi na katero je vplival dirkalnik RS01.

Gostje so najprej videli dirkalnik RS16, ki je dobesedno deskal na valovih na Boat Harbour Park-a malo izven Sydney-a. Ob vozniku Kevin Magnussen-u in Jolyon Palmer-ju je bil prisoten tudi avstralski pro surfer Ellie-Jean Coffey.

Za izvedbo dogodka, je bilo potrebno pritrditi dirkalnik na 7,5 metrov dolgo surf desko z močnimi pasovi, nato pa je lahko RS16 ujel svoje prve valove doslej.

Ob vrnitvi na suho, je direktor Renault Sporta Cyril Abiteboul dodal: ”Želeli smo razkriti novo barvno shemo v Melbournu, vendar smo želeli narediti stvari malo drugače. V F1 želimo osvojiti veliko točk, ravno tako pa želimo veliko pozornosti tudi izven dirkališč, tako smo prišli do te ideje. Kolikor nam je znano je to prvi F1 dirkalnik ki je kdaj surfal! To se sklada z Avstralsko temo, ampak poleg tega pa usklajuje tudi avanturističnega duha, ki ga vidimo v najnovejših Renault vozilih, kot so Captur in Kadjar. ”

Kar se tiče same barvne sheme, sta črna in rumena seveda barve podjetja “Renault Sport”, ampak z njima želimo deliti tudi našo dediščino, saj je bil prvi F1 dirkalnik Renault-a (RS01) v  rumeni in črni barvi že leta 1977. To je tudi razlog, zakaj je ta najnovejša podoba prava za naš povratek v F1.

Dirkalnik je pripravljen za svoj uradni debi v nedeljo, ki se vrača po 6 letih izven tekmovanja F1.