Veliko strank se pogosto sprašuje: »Zakaj bi svoje vozilo oblekel v folijo, ko pa ga lahko pobarvam?« Barvanje vozila stane od 2000€ dalje, odvisno od kvalitete in izbora barve. Medtem, ko oblačenje vozila v folijo stane že od 600€ – 1500€, odvisno od izbora materiala in obsežnosti projekta. Cena pa še daleč ni edina prednost oblačenja pred barvanjem. Izbor cenejših barv bo na začetku zgledal odlično, po letih trajanja pa bo barva obledela in potreben bo ponovni nanos. V primerjavi z avto folijo pa le ta ob profesionalni montaži traja leta in leta.

6 razlogov zakaj obleči avto v folijo

  • STROŠEK Barva visoke kakovosti stane od 2000€ dalje in vse do 10 000€, odvisno od izbora barve in izvajalca. Profesionalno nameščena wrap folija visoke kakovosti stane od 600€ do 5000€, kjer je pričakovana doba trajanja 5-8 let. Za razliko od barvanja se lahko pri foliji sami odločite koliko časa jo želite imeti nameščeno.
  • PRODAJA VOZILA Pri prodaji vozila bo imelo le to večjo vrednost v kolikor je na vozilu originalna barva. Verjetnost, da folija, ki ste jo izbrali potencialnim kupcem ne bo všeč je velika, zatorej jo lahko vedno odstranite. Pri permanentnem barvanju te možnosti nimate na voljo.
  • ČAS MONTAŽE Pri barvanju vozila se svojemu transportu odrečete za približno 2 tedna ali dlje. Pri wrappingu pa je vozilo že v celoti transformirano in pripravljeno na vožnjo že v 2-5 dneh!
  • ZAŠČITA Vsak centimeter vozila zavit v folijo ščiti originalno barvo pred vremenskimi razmerami in mehanskimi poškodbami. Folija omogoča, da je barva vozila več let praktično nedotaknjena. Wrap folije so narejene iz zelo trpežnih in dolgo obstojnih materialov, zatorej predstavljajo ščit pred kamenčki, peskom, odrgninami.
  • VZDRŽEVANJE Vas nenehno voskanje in poliranje vozila spravlja ob živce? S folijo takšne težave izginejo, saj je izredno nezahtevna za vzdrževanje. Pranje z vodo in nekaj milnice bo folijo naredilo kot novo! Drugi način čiščenja je krpa iz mikrofiber vlaken in 70% alkohol s katerim se odstranijo vsi madeži.
  • OBSTOJNOST in ODSTRANITEV Visoko kvalitetne folije omogočajo zelo dolgo obstojnost in enostavno odstranitev tudi po več letih. Obstojnost wrap folije je zelo povezana z dobo izpostavljenosti direktnim sončnim žarkom. V kolikor je vozilo v senci ali garažirano je obstojnost folije maksimalna, ravno tako je odstranitev po 5-8 letih veliko enostavnejša in barva vozila nepoškodovana.